Assassin's Creed: Γεγονός ή μυθοπλασία; Μέρος 3º

2015-12-07 19:21

Γράφει ο Βασίλης Ζαφειρίδης






Edward Kenway


Για μια ακόμη φορά η Ubisoft μας ταξιδεύει σε ιστορικά ''νερά''.  Μιλάμε φυσικά για το (αγαπημένο μου) Assassin's Creed IV: Black Flag.

Σε αυτό το παιχνίδι βιώνουμε δράση βγαλμένη μέσα από την Καραϊβική του 18ου αιώνα, περίοδος που είναι γνωστή ως ο χρυσός αιώνας της πειρατείας.

Και ο πρωταγωνιστής μας δε θα μπορούσε να είναι άλλος από έναν πειρατή.  Ο Edward Kenway είναι ο χαρακτήρας που αναλαμβάνει ο παίκτης και μαζί με το πλοίο του (Jackdaw) γυρίζει τις θάλασσες της Καραϊβικής, ψάχνει θησαυρούς και εμποδίζει για μια ακόμη φορά τους Ναΐτες να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους.

Ανάμεσα στους συμμάχους του, συγκαταλέγεται ο πασίγνωστος πειρατής Μαυρογένης ή Edward Teach όπως ήταν το όνομά του. 

Ο Μαυρογένης ήταν ένας Άγγλος πειρατής, ο οποίος σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, τρομοκρατούσε τα πλοία που διέσχιζαν την Καραϊβική από το 1716 ως το 1718. 

Το πλοίο του, η Εκδίκηση της Βασίλισσας Άννας (the Queen Anne's Revenge) ήταν εξοπλισμένο με 40 κανόνια, γεγονός αρκετό να σκορπίσει τον τρόμο σε όποιο εμπορικό πλοίο ήταν τόσο άτυχο να βρεθεί στο δρόμο του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα από τα αγαπημένα τρικ του Μαυρογένη, ήταν να βάζει μπαρούτι στο γένι του και στο καπέλο του, να το ανάβει και να επιτίθεται στα αντίπαλα πλοία

Αλλά μη νομίζετε ότι ήταν κάποιος αιμοδιψής πειρατής. Αν τα πλοία που αντιμετώπιζε δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, τότε φερόταν με επιείκεια. Πολύ έξυπνη κίνηση εκ μέρους του, γιατί αυτό σήμαινε ότι ήταν λιγότερο πιθανό να τον κυνηγήσουν οι αρχές ή να τεθεί μια ανταμοιβή για το κεφάλι του.

Συγκεκριμένα, κάποια στιγμή, στο Μαυρογένη είχε δοθεί χάρη για την πειρατεία του από την κυβέρνηση της Βρετανίας, αλλά αργότερα αυτός αποφάσισε να αποκλείσει ένα ολόκληρο λιμάνι και όπως ήταν φυσικό επέστρεψε στη λίστα των επικηρυγμένων.

Ο Μαυρογένης απέκτησε αμύθητα πλούτη, αλλά συνέχισε να λεηλατεί και να ληστεύει μέχρι που οι βρετανικές αρχές της Καραιβικής δε μπορούσαν να τον αγνοούν περισσότερο.

Παρόλα αυτά χρειάστηκαν δύο πλοία πλήρως οπλισμένα και επανδρωμένα με στρατιώτες για να νικήσουν το ένα πλοίο του πανίσχυρου Μαυρογένη. Το κεφάλι του κόπηκε και τοποθετήθηκε στην πλώρη ενός από τα δύο πλοία, κατά την επιστροφή τους και την ανακοίνωση του θριάμβου τους.

Ο Μαυρογένης ήταν ένας τέλεια οργανωμένος πειρατής και δεν είναι περίεργο που η Ubisoft τον διάλεξε να πλαισιώσει τον Kenway και να εμφανιστεί το Assassin's Creed IV.


συνεχίζεται...


Διαβάστε ακόμα: 






Search by keywords



 

eu.techteacher.apk (219943)

Download our app


For english, press the flag