Huawei Mate X3: Ένα λεπτό και ανθεκτικό αναδιπλούμενο τηλέφωνο με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά

2023-03-23 14:32

Γράφει ο Βασίλης Ζαφειρίδης

 

 

Το Huawei Mate X3 κάνει πρεμιέρα: Ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο γεμάτο χαρακτηριστικά και με αδιάβροχη προστασία IPX8

 

Η Huawei παρουσίασε το τελευταίο της αναδιπλούμενο τηλέφωνο, το Mate X3, βασιζόμενο στην επιτυχία του Mate X2 και ανταγωνιζόμενο τη σειρά Galaxy Z Fold της Samsung. Το Mate X3 διαθέτει εσωτερική αναδιπλούμενη οθόνη 7,85 ιντσών και κυρτή βασική οθόνη 6,4 ιντσών FHD+, με τεχνολογία LTPO 120Hz (και στις δύο!). Αν και δεν διαθέτει προστασία από εξαιρετικά λεπτό γυαλί, η Huawei ισχυρίζεται ότι το αναδιπλούμενο τηλέφωνο έχει σχεδιασμό ανθεκτικό στους κραδασμούς.

Ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα του Mate X3 είναι η λεπτή και ελαφριά σχεδίασή του. Με βάρος μόλις 239 γραμμάρια και πάχος 5,3 mm όταν ξεδιπλώνεται, το τηλέφωνο είναι ελαφρύτερο από το Z Fold 4 της Samsung και ελαφρώς βαρύτερο από το Galaxy S23 Ultra. Η συσκευή διαθέτει πίσω επιφάνεια "feather sand glass" σχεδιασμένη για να αντιστέκεται στη λιπαρότητα που αφήνουν τα δακτυλικά αποτυπωμάτα.

Το Mate X3 διαθέτει επίσης αντοχή στο νερό με βαθμολογία IPX8, καθιστώντας το ικανό να αναγνωρίζει την αφή ακόμα και με βρεγμένα χέρια. Αυτό το επίπεδο αντοχής στο νερό εξακολουθεί να είναι σπάνιο μεταξύ των αναδιπλούμενων τηλεφώνων και η Huawei έχει καταφέρει να το πετύχει χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη λεπτή σχεδίαση του τηλεφώνου.

Ο μεντεσές του Mate X3 διαθέτει δυνατότητα ελεύθερης στάσης που του επιτρέπει να σταματά σε οποιοδήποτε σημείο μεταξύ πλήρως ανοιχτού και κλειστού, επιτρέποντας λειτουργίες τύπου Flex Mode. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την εφαρμογή της κάμερας, το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, τις βιντεοκλήσεις και άλλα, ή να τοποθετηθεί σε μια επιφάνεια για να εμφανίζει πληροφορίες για τον καιρό και την ώρα, όπως μια έξυπνη οθόνη.

Το Mate X3 τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Plus Gen 1 4G και προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 256 GB έως 1 TB (με δυνατότητα επέκτασης μέσω της κάρτας NM της Huawei), μπαταρία 4.800 mAh, ενσύρματη φόρτιση 66 W και ασύρματη φόρτιση 50 W. Το αναδιπλούμενο τηλέφωνο διαθέτει επίσης μια κύρια κάμερα 50MP με OIS (φίλτρο χρώματος RYYB), μια υπερευρεία κάμερα 13MP με υποστήριξη macro και μια κάμερα περισκοπίου 12MP 5X, κάτι που είναι σπάνιο χαρακτηριστικό στα πτυσσόμενα τηλέφωνα.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν Bluetooth 5.2, υποστήριξη διπλής SIM, IR blaster, πλαϊνό σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και αμφίδρομη δορυφορική ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω δορυφόρων Beidou. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στην Κίνα, με τιμή που ξεκινά από 12,999 γουάν (~$1,904), χωρίς καμία ανακοίνωση ακόμη για τη διεθνή διαθεσιμότητα. Επίσης η τιμή αυτή, το καθιστά δυνητικά πιο ακριβό από το Galaxy Z Fold 4 εάν φτάσει στις διεθνείς αγορές. Ένα σημαντικό μειονέκτημα για τους διεθνείς χρήστες είναι η απουσία  ενσωμάτωσης των υπηρεσιών της Google.

Ποια είναι η γνώμη σας για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του Huawei Mate X3; Έχει ό,τι χρειάζεται για να ανταγωνιστεί άλλες αναδιπλούμενες συσκευές, όπως η σειρά Samsung Galaxy Z Fold; Μοιραστείτε τις απόψεις σας στα σχόλια παρακάτω!

Θέμα: Huawei Mate X3: Ένα λεπτό και ανθεκτικό αναδιπλούμενο τηλέφωνο με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο



Search by keywords



 

eu.techteacher.apk (219943)

Download our app