Lara Croft: Rise of the Tomb Raider!

2015-11-23 13:10

Γράφει ο Βασίλης Ζαφειρίδης


Δράση, δράση και πάλι δράση!!! Για μια ακόμη φορά ακολουθούμε τα βήματα της Lara Croft σε άγνωστα και ανεξερεύνητα μέρη αναζητώντας, τι άλλο, την αλήθεια και αν βρεθεί στο δρόμο μας και κανένα ανεκτίμητο πολύτιμο αντικείμενο ακόμα καλύτερα.

Η Lara Croft ένα χρόνο μετά τα γεγονότα στη Yamatai προσπαθεί να συνειδητοποιήσει και να εξηγήσει την υπερφυσική εμπειρία που έζησε. Ψάχνοντας λοιπόν για απαντήσεις, στρέφεται στα συγγράμματα του πατέρα της για την χαμένη πόλη Kitezh αλλά και για το μυστικό της αθανασίας, που κρύβει στα σπλάχνα της.

Ξεκινώντας την αναζήτηση από τη Συρία, ελπίζει να ανακαλύψει τον τάφο του Προφήτη της Κωνσταντινούπολης, ενός προσώπου-κλειδιού στο μύθο της χαμένης πόλης. Αν και κατορθώνει να βρει τον τάφο, ανακαλύπτει ότι εκείνος είναι άδειος και επιπλέον μαθαίνει ότι δεν είναι μόνη της στην αναζήτηση. 

Ένα πανάρχαιο τάγμα ιπποτών, η Τριάδα (Trinity), έχει μετεξελιχθεί σε μια παραστρατιωτική οργάνωση, η οποία εξερευνά οτιδήποτε υπερφυσικό και πολύτιμο, επίσης ψάχνει να βρει και να αποκτήσει την Θεία Πηγή (Divine Source), ένα τεχνούργημα που χαρίζει αιώνια ζωή.  

Καθώς προσπαθεί να τους ξεφύγει, η Lara ανακαλύπτει ένα σύμβολο χαραγμένο στον τάφο. Το σύμβολο αυτό το αναγνωρίζει καθώς περιέχεται και σε ένα από τα βιβλία του πατέρα  της σχετικά με τη Ρωσική θρησκευτική ιστορία. Όμως ένας από τους δολοφόνους της Trinity το κλέβει, αναγκάζοντας τη Lara να τον ακολουθήσει μέχρι τη Σιβηρία.

Κινηματογραφική δράση, πολύπλοκοι χαρακτήρες, ανατροπές, άγριες μάχες, αφιλόξενα περιβάλλοντα και θανάσιμες καταδιώξεις. Αυτά υπόσχεται το πολυαναμενόμενο Rise of the Tomb Raider και μας ανταμείβει στο έπακρο.

Ένα από τα στοιχεία που μας εκπλήσσουν  ευχάριστα στο παιχνίδι είναι οι συνεχείς αναφορές σε ελληνικά στοιχεία (μεταφράσεις, Βυζαντινά ψηφιδωτά, αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική) αλλά και η ίδια η προσέγγιση σε αυτά. Καλογραμμένο σενάριο και συνεχείς παράπλευρες αποστολές τονίζουν την πληθωρικότητα του παιχνιδιού. 

Η Lara ως βιντεοπαιχνίδι έχει εξελιχθεί, εχει ωριμάσει. Έχει άψογα γραφικά, συνδυασμός άλλωστε της Crystal Dynamic και της Microsoft του Xbox One, και αμέτρητες δυνατότητες. 

Διαλέξτε λοιπόν, το αγαπημένο σας χειριστήριο και...    καλές περιπέτειες.




Search by keywords



 

eu.techteacher.apk (219943)

Download our app


For english, press the flag