Πως να καταγράψετε σε βίντεο αυτό που βλέπετε στην οθόνη του κινητού σας

2015-12-06 13:11

Γράφει ο Βασίλης Ζαφειρίδης


Σίγουρα θα έχετε μπει πολλοί στον πειρασμό να φτιάξετε ένα βίντεο που θα καταγράφει αυτό που κάνετε στο κινητό σας και μετά να το δημοσιεύσετε στο you tube ή σε όποιο άλλο μέρος κοινωνικής δικτύωσης της επιλογής σας. Για παράδειγμα πείτε ότι θέλω να καταγράψω σε βίντεο ένα RPG game που παίζω στο κινητό μου ή ότι θέλω να κάνω ένα βίντεο επίδειξης για μια νέα εφαρμογή που κυκλοφόρησε στο play store ή..... ή..... και πάει λέγοντας. Υπάρχουν βέβαια εφαρμογές οι οποίες μπορούν να καταγράψουν την οθόνη σας, αλλά να σας πω την αλήθεια στο τέλος συνειδητοποιείς ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μια ταλαιπωρία. 

Στο παρόν άρθρο λοιπόν θα σας δείξω έναν τρόπο, ώστε να μπορείτε να κάνετε όλα τα παραπάνω εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία. Θα έχετε δηλαδή την ικανότητα να καταγράφετε σε βίντεο - εύκολα- ό,τι κάνετε στην οθόνη του κινητού σας και να είστε μετά σε θέση να το φορτώσετε σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της επιλογής σας. 

Έτσι η Google με την κυκλοφορία της εφαρμογής "YouTube gaming" έχει κάνει αυτή τη δυνατότητα διαθέσιμη για όλους. Είναι συμβατή με συσκευές που τρέχουν Android 4.1 ή και παραπάνω . 

Παρόλα αυτά θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι το YouTube gaming έχει σχεδιαστεί για να καταγράφει τα κατορθώματα σας στα παιχνίδια αλλά ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα βίντεο σχετικά με αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας; Το καλύτερο σε όλο αυτό είναι ότι μπορείτε να το κάνετε χωρίς να είστε συνδεδεμένοι στο internet. Φυσικά αργότερα θα χρειαστείτε μια σύνδεση, όταν θα θελήσετε να το φορτώσετε σε κάποια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης . 

Ακολουθήστε λοιπόν τα παρακάτω βήματα : 

Βήμα 1º: Αρχικά εγκαταστήστε την εφαρμογή YouTube gaming. Αφού το κάνετε, ξεκινήστε την και πατήστε την επιλογή "Go Live" που βρίσκεται στην επάνω γωνία της οθόνης σας. Στη συνέχεια πατήστε την επιλογή Επόμενο. 

Βήμα 2º: Εδώ μπορείτε να επιλέξετε την ανάλυση της εγγραφής σας. Υπάρχουν δύο επιλογές: 720p (HD) και 480p (SD). Πριν πατήσετε την επιλογή "Eπόμενο" δύο φορές,  βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει πρωτύτερα το "Record". 

Βήμα 3º: Επιλέξτε τώρα μια εφαρμογή για την καταγραφή. Προφανώς τα παιχνίδια θα είναι ο κύριος στόχος σας, αλλά μπορείτε να επιλέξετε σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας. Πρώτα την επιλέγετε και μετέπειτα μπορείτε να ξεκινήσετε την εγγραφή, πατώντας "Έναρξη". 

Στο κάτω μέρος της οθόνης μπορείτε να ενεργοποιήσετε την είσοδο μικροφώνου, αν επιθυμείτε να κάνετε, παράλληλα, ζωντανό σχολιασμό. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την μπροστινή κάμερα του κινητού σας και να φαίνεστε στο βίντεο. 

Βήμα 4º: Επιλέξτε το κουμπί "Διακοπή", όταν τελειώσετε την εγγραφή.

Συγχαρητήρια μόλις φτιάξατε το πρώτο σας βίντεο για να το ανεβάσετε σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η εφαρμογή σας δίνει -κατά κύριο λόγο- τη δυνατότητα να ανεβάσετε το βίντεο στο YouTube, αλλά αν δεν θέλετε, μπορείτε να το ανεβάσετε οπουδήποτε επιθυμείτε. Το βίντεο αποθηκεύεται στην γκαλερί της συσκευής σας, όπου μπορείτε να το επεξεργαστείτε και ουσιαστικά να κάνετε ό,τι θέλετε με αυτό .

Καλές εγγραφές, λοιπόν. 


Υ.Γ. Η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες και για να την κατεβάσετε ισως χρειαστεί να κάνετε ROOT το κινητό σας. 




Search by keywords



 

eu.techteacher.apk (219943)

Download our app


For english, press the flag