Πως να μπλοκάρετε συσκευές που είναι κρυφά συνδεδεμένες στο δίκτυο WiFi σας!

2016-01-18 14:03

Γράφει ο Βασίλης Ζαφειρίδης


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η σύνδεση Wi-Fi στην Android συσκευή σας είναι αργή. Οι περισσότεροι είναι απλοί, αλλά θα μπορούσε να ισχύει και το ενδεχόμενο κάποιος να έχει «τρυπώσει» παράνομα στο ασύρματο δίκτυο σας και να κόβει την ταχύτητα του! Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξω πως να μάθετε ακριβώς ποιοι μοιράζονται το δίκτυο Wi-Fi σας και πως μπορείτε να μπλοκάρετε τους τυχον εισβολείς μια για πάντα!

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο Wi-Fi που θέλετε να παρακολουθήσετε. Στη συνέχεια, κατεβάστε στο κινητό σας την εφαρμογή με την ονομασία Fing-Network Tools (θα τη βρείτε στο Playstore δωρεάν).

Αφού έχετε κατεβάσει την εφαρμογή, ανοίξτε την και θα δείτε το όνομα του δικτύου σας, στην αρχική οθόνη, μαζί με τα κουμπιά Ανανέωση (Refresh) και Ρυθμίσεις (Settings). Για να δείτε όλες τις συσκευές που συνδέονται με το δίκτυο Wi-Fi σας, πατήστε Ανανέωση (Refresh). Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα με τις συσκευές, καθώς και το είδος τους (κινητό, υπολογιστής ή τάμπλετ), που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο σας.

 

Αγγίξτε οποιαδήποτε συσκευή στο δίκτυό σας για να εμφανιστεί μια λίστα επιλογών για την εν λόγω συσκευή. Αυτή περιλαμβάνει την αποστολή pings ή Wake on LAN σημάτων, και μπορείτε να συνδεθείτε ακόμα και όταν η εν λόγω συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη τη συγκεκριμένη στιγμή στο δίκτυο σας (αρκεί να συνδεθεί έστω μια φορά).


Πως να μπλοκάρετε άγνωστες συσκευές από το δίκτυο σας.

Αν κάποια από τις συσκευές που συνδέονται στο δίκτυό σας είναι άγνωστη ή ύποπτη, μπορείτε να την μπλοκάρετε για πάντα. Η εφαρμογή Fing-Network Tools σας δείχνει τη διεύθυνση MAC κάθε συσκευής που συνδέεται στο δίκτυό σας (ο αριθμός έχει αυτή τη μορφή και αποτελείται από αριθμούς και γράμματα: «XX: XX: XX: XX: XX: XX"). Σημειώστε αυτόν τον αριθμό.

Στη συνέχεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Στον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο ρούτερ σας, πληκτρολογήστε το IP του ρουτερ σας στο πρόγραμμα περιήγησης. 
  2. Ακολούθως πληκτρολογήστε τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύνδεση στο ρούτερ σας (αναγράφονται στο κάτω μέρος της συσκευής).
  3. Αφού συνδεθείτε, βρείτε τις επιλογές ασφαλείας (Security options).
  4. Έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή Φιλτράρισμα MAC (Mac Filtering). Επιλέξτε Προσθήκη συσκευής (Add device). Εισάγετε τη διεύθυνση MAC της συσκευής που θέλετε να μπλοκάρετε.
  5. Αποθηκεύστε τις επιλογές σας και αυτό ήταν. Καλό θα ήταν να αλλάζατε και τον κωδικό του δικτύου σας.   

Αν έχετε κάποια απορία, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να βοηθήσω!




Search by keywords



 

eu.techteacher.apk (219943)

Download our app


For english, press the flag