Το μέλλον της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας: Η επερχόμενη συσκευή AR/VR της Apple

2023-04-24 21:48

Γράφει ο Βασίλης Ζαφειρίδης

 

Η Apple φαίνεται πως ετοιμάζει το άλμα της στον κόσμο της εικονικής (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία σχεδιάζει μια συσκευή με κωδικό όνομα "Reality One" ή "Reality Pro", που θα προσφέρει πρωτοποριακές εμπειρίες στους χρήστες της.

Η συσκευή αναμένεται να περιλαμβάνει <<μια πύλη για την παρακολούθηση αθλητικών σε εικονική πραγματικότητα>> και θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο <<βυθισμένοι σε εικονικά περιβάλλοντα, όπως ένα σκηνικό ερήμου ή στον ουρανό>>.

Η επικείμενη συσκευή θα δίνει μεγάλη έμφαση στο gaming, υποστηρίζοντας <<κορυφαίους τίτλους από υπάρχοντες προγραμματιστές τρίτων για τις άλλες συσκευές της Apple>>. Επίσης, θα υποστηρίζει τηλεδιάσκεψη, με εικονικά δωμάτια συνεδριάσεων και ρεαλιστικά avatars.

Πρωτοποριακό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι ότι φέρεται να λειτουργεί ως εξωτερική οθόνη για έναν συνδεδεμένο υπολογιστή Mac.

Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του λογισμικού της AR/VR συσκευής, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ χειρονομιών και παρακολούθησης των ματιών, φωνητικών εντολών Siri, συνδεδεμένου πληκτρολογίου ή χειρισμών από άλλες συσκευές της Apple.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, η προοπτική μιας τέτοιας συσκευής είναι ενθαρρυντική. Αντί να επικεντρώνεται αποκλειστικά στο gaming και την κατανάλωση περιεχομένου, η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές εφαρμογές, όπως εξωτερική οθόνη για τον υπολογιστή Mac ή για εφαρμογές iPad σε επαυξημένη πραγματικότητα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το "Reality One/Pro" θα προωθήσει το υλικό και το λογισμικό AR/VR που χρειάζεται η Apple για να αντικαταστήσει το iPhone με φορετά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Και όλα αυτά ξεκινούν με τις εμπειρίες που θα προσφέρει αυτό το AR/VR headset.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι κάποιος που φέρεται να είχε πρόσβαση στη συσκευή κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της, υποστήριξε πως η τελευταία έκδοση του headset <<έκανε το μυαλό του να εκραγεί>>. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να ενθουσιαστούμε για την εμπειρία AR/VR που προσφέρει η Apple.

Η εισαγωγή της Apple στον χώρο της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας αναμένεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να προσφέρει καινοτόμες εφαρμογές και εμπειρίες στους χρήστες. Μένει να δούμε αν οι φήμες θα επιβεβαιωθούν και πότε θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο AR/VR headset της εταιρείας.

 

Θέμα: Το μέλλον της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας: Η επερχόμενη συσκευή AR/VR της Apple

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο



Search by keywords



 

eu.techteacher.apk (219943)

Download our app