Το Nintendo Famicom: Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο για τα 40 χρόνια της κονσόλας

2023-07-15 14:27
 
Γράφει ο Βασίλης Ζαφειρίδης
 
 
Το 1983, η Nintendo κυκλοφόρησε ένα προϊόν που θα άλλαζε για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα βιντεοπαιχνίδια: το Family Computer, ή όπως είναι πιο γνωστό, το Famicom. Αυτή η κονσόλα, που γιορτάζει φέτος τα 40α γενέθλιά της, έχει αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών.
 
Το Famicom ήταν η πρώτη κονσόλα που κυκλοφόρησε η Nintendo, και η επιτυχία της ήταν αποκαλυπτική. Μέσα σε δύο μήνες από την κυκλοφορία της, πούλησε πάνω από 500.000 μονάδες, καθιερώνοντας την Nintendo ως έναν από τους κυρίαρχους παίκτες στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών.
 
Το Famicom ήταν πολύ περισσότερο από μια απλή κονσόλα. Ήταν η πλατφόρμα που εισήγαγε στον κόσμο κάποια από τα πιο εμβληματικά παιχνίδια όλων των εποχών, όπως το "Super Mario Bros.", το "The Legend of Zelda" και το "Metroid". Αυτά τα παιχνίδια δεν αποτέλεσαν απλώς επιτυχίες πωλήσεων, αλλά δημιούργησαν επίσης νέα είδη και πρότυπα για τα βιντεοπαιχνίδια.
 
Το σχεδιαστικό του Famicom ήταν επίσης πρωτοποριακό. Με τον κόκκινο και λευκό χρωματισμό του, ξεχώριζε από τις άλλες κονσόλες της εποχής. Τα χειριστήρια ήταν συνδεδεμένα απευθείας στην κονσόλα, μια λεπτομέρεια που αργότερα αλλάχθηκε στο NES για να προσφέρει περισσότερη ευελιξία.
 
 
Το 1986, η Nintendo κυκλοφόρησε το Famicom Disk System, μια επέκταση που επέτρεπε στο Famicom να παίζει παιχνίδια από ειδικές δισκέτες. Αυτό το σύστημα έφερε μερικά από τα πιο αξέχαστα παιχνίδια της εποχής, όπως το "The Legend of Zelda" και το "Metroid".
 
Καθώς γιορτάζουμε την 40ή επέτειο του Famicom, είναι σαφές ότι η κληρονομιά του είναι ακόμη ζωντανή. Η επιρροή του Famicom φαίνεται στον σχεδιασμό και την αισθητική των σύγχρονων κονσολών της Nintendo, ενώ τα franchises που βοήθησε να δημιουργηθούν συνεχίζουν να ευδοκιμούν. Χρόνια πολλά, Famicom!

Θέμα: Το Nintendo Famicom: Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο για τα 40 χρόνια της κονσόλας

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο



Search by keywords



 

eu.techteacher.apk (219943)

Download our app