Uncharted 4: A Thief's end - Παρουσίαση!

2016-05-18 20:02

Γράφει η Ελβίνα Κωστελέτου- Ζαφειρίδου

Και μόνο ο τίτλος είναι αρκετός για να σκορπίσει ρίγη συγκίνησης στους απανταχού gamers του κόσμου.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της Naughty Dog, καθώς ο τέταρτος και τελευταίος τίτλος αναμενόταν με τεράστιο ενδιαφέρον, κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, παρά τις καθυστερήσεις και τις αναποδιές και όπως ήταν φυσικό επιβεβαίωσε τις προσδοκίες μας. Τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του Uncharted 3, βρίσκουμε τον Drake να έχει αποσυρθεί από την ''ενεργό δράση'' και να ζει μια ήρεμη και γαλήνια οικογενειακή ζωή παρέα με την Έλενα.

Όλα όμως θα ανατραπούν όταν θα κάνει την εμφάνισή του ο θεωρούμενος νεκρός αδελφός του, Sam και θα του ζητήσει τη βοήθειά του για να ξεπληρώσει το χρέος που έχει σε έναν αρχιμαφιόζο. 

Θα πρέπει, λοιπόν, να ανακαλύψουν το χαμένο θησαυρό του πειρατή Henry Avery, ταξιδεύοντας από την Ιταλία και τη Σκωτία μέχρι το νησί της Μαδαγασκάρης.

Το νέο στοιχείο στο Uncharted 4 είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού τον Drake συνοδεύει ο Sam, ο οποίος ελέγχεται από το παιχνίδι. Σε μερικές περιπτώσεις βοηθάει τον Drake να φτάσει σε δύσκολα σημεία υποδεικνύοντας σημεία που έχουν ενδιαφέρον, πυροβολεί εχθρούς και βοηθάει ακόμα και στην πάλη με συνεργατικά kills.

Γρίφοι, κυνηγητό με διάφορα οχήματα, σκαρφάλωμα και απολαυστικοί διάλογοι διέπουν ολόκληρο το παιχνίδι κάνοντάς το απολαυστικό. Επίσης, αυτή τη φορά, o Drake έχει στη διάθεσή του, όπως και ο Sam, ένα σχοινί, με το οποίο μπορεί να κρεμιέται και να φτάνει σε μακρινά σημεία αλλά και να τραβάει αντικείμενα και εμπόδια.

Οι μάχες που υπάρχουν σε αυτό το παιχνίδι είναι κατά πολύ βελτιωμένες σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους, το ίδιο και το πιστολίδι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία όπλων, οι εχθροί είναι πιο έξυπνοι και αντιλαμβάνονται πιο εύκολα κινήσεις και ήχους είτε όταν περιπολούν είτε όταν ψάχνουν να βρουν το χαρακτήρα μας.

Παίζοντας το Uncharted 4 παρατηρούμε σχεδιασμό με απίστευτες λεπτομέρειες, καινούρια, βελτιωμένα γραφικά, λεπτομερέστατες εκφράσεις προσώπων (γεγονός που το καθιστά καλύτερο ακόμα και από ταινία), νέα animations, πανέμορφα περιβάλλοντα, εντυπωσιακότατα εφέ κάθε είδους και πολλά πολλά άλλα.

Οι θεωρούμενοι ''Al Pacino και Robert DeNiro του gaming'', Nolan North (ξανά) και Troy Baker δίνουν τις φωνές τους στον Nathan Drake και στον Sam αντίστοιχα ολοκληρώνοντας το παζλ της τελειότητας.

Multiplayer

Το multiplayer του παιχνιδιού, όπως όλα τα όλα, είναι καλύτερο από ποτέ. Το παιχνίδι εδώ είναι καθαρόαιμο ομαδικό shooter τρίτου προσώπου, με πινελιές Uncharted όπως καθετότητα στους χάρτες και υπερφυσικά στοιχεία. Υπάρχουν οκτώ χάρτες και τέσσερα modes (team deathmatch, command, plunder, ranked team deathmatch) για 8-10 παίκτες. Κατά τη διάρκεια των μαχών ξεκλειδώνετε για άμεση χρήση (δηλαδή μέσα στο ίδιο το ματς) αναβαθμίσεις εξοπλισμού, βαριά όπλα, υπερφυσικές δυνάμεις, ακόμα και βοηθητικούς ΑΙ χαρακτήρες, που σημαίνει ότι καλείστε να κάνετε στρατηγικές επιλογές επί τόπου. 

Το multiplayer τρέχει στα 60 fps και φαίνεται - μπορεί να μην είναι τόσο όμορφο όσο το single-player, αλλά έχει ωραία, ρευστή δράση. Κάτι ακόμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι όλο το DLC του multiplayer είναι δωρεάν. Τα μόνα πράγματα για τα οποία πληρώνετε είναι διακοσμητικά, όπως οι στολές για τους χαρακτήρες. Αν δεν σας αρέσει το multiplayer των Uncharted δύσκολα θα αλλάξετε γνώμη με το multiplayer του Uncharted 4. Αν όμως είστε θαυμαστής, θα ασχολείστε για πολύ καιρό.

Το Uncharted 4 είναι μέχρι στιγμής ο καλύτερος τίτλος της σειράς. Γιατί;

Γιατί η ίδια η ιστορία του είναι πιο ενδιαφέρουσα, πιο προσωπική για τον Drake αλλά και για τον Sam, είναι πιο ρεαλιστική.

Γιατί υπάρχει μια ρευστή, κινηματογραφική δράση (ίσως καλύτερα από ταινία).

Γιατί ακόμα και το πιστολίδι είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους.

Γιατί συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό ηχητικό και μουσικό background.

Γιατί υπάρχει και πάλι επιλογή ελληνικών υποτίτλων (Thank you for that).

Μέχρι την επόμενη φορά... καλό κάψιμο!!!



Search by keywords



 

eu.techteacher.apk (219943)

Download our app