Uncharted: The Nathan Drake Collection

2016-03-08 18:20

Γράφει ο Βασίλης Ζαφειρίδης

Αφιέρωμα

Το Uncharted: The Nathan Drake Collection είναι μια συλλογή από τρία  παιχνίδια που έχουν σημαδέψει την προηγούμενη γενιά παιχνιδιών και πλέον με σαφείς βελτιώσεις έχουν κυκλοφορήσει για το PS4.

Όλη αυτή η διαδικασία επανέκδοσης παιχνιδιών δεν είναι κάτι πρωτοφανές καθώς στηρίζεται στην αγάπη του πρώτου του κοινού αλλά και στην προσθήκη νέων αγοραστών για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Δεν πρέπει λοιπόν να μας εκπλήσσει, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να βελτιωθεί ένα παλαιότερο παιχνίδι, που έχει αγαπηθεί (άρα θα έχει και σίγουρο κοινό), παρά να εκδοθεί κάποιο καινούριο με το ρίσκο της πρώτης κυκλοφορίας να το συνοδεύει.

Όπως και να έχει, εμείς είμαστε εδώ για να σχολιάσουμε και τα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια αλλά και τα καινούρια.

Τρεις τίτλοι, τρεις εμπειρίες ζωής, τρεις αποστολές, σώζουμε τον κόσμο, κρατάμε την κοπέλα και φεύγουμε.


1. Uncharted: Drake's Fortune

Κυκλοφόρησε το 2007 και ήταν στην ουσία η εισαγωγή μας στον κόσμο του Nathan Drake. Γρίφοι και δράση μοιρασμένοι ισομερώς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. 

Όταν κυκλοφόρησε ήταν μια ανανέωση για το PS3. Καινούριος τεχνικός τομέας για το παιχνίδι, έντονα και ζωντανά χρώματα (όταν είχαμε συνηθίσει σε παλέτες γκρι και καφέ), ένας κεντρικός χαρακτήρας που μας θυμίζει Indiana Jones και Lara Croft, χίουμορ και έξυπνο σενάριο κατακλύζουν το πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Η ιστορία μας ξεκινάει κάπου στον Παναμά, όπου ο Nathan Drake και η δημοσιογράφος  Elena Fisher, αναζητούν το μυστικό για το θάνατο του Sir Francis Drake (ναι, είναι πρόγονος του πρωταγωνιστή μας) και όχι μόνο. Στην ιστορία μπλέκονται η χαμένη πόλη του El Dorado, τροπικά και άγρια δάση, στρατιώτες Ναζί και πάρα πολύ πιστολίδι.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει βέβαια και τα μειονεκτήματά του. Καταρχάς είναι μικρό σε διάρκεια (περίπου 6 ώρες στο εύκολο επίπεδο). Τα στοιχεία δράσης του και το platforming είναι μάλλον μέτρια και με την πάροδο του χρόνου φαίνονται όλο και πιο απαρχαιωμένα. Τέλος, είχαν αναφερθεί κάποια προβλήματα στη ροή του παιχνδιού, όπως για παράδειγμα στη σκηνή με το jet-ski.

Παρόλα αυτά το παιχνίδι προσφέρει ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης στον παίκτη που το τερματίζει και τον κάνει να ανυπομονεί για τον επόμενο τίτλο.


2. Uncharted 2: Among Thieves

Όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο παιχνίδι της σειράς (2009), έκανε πραγματική αίσθηση. Ίσως από τις λίγες φορές, όπου το sequel αποδεικνύεται καλύτερο από το πρώτο σε κάθε τομέα. Για μια ακόμη φορά ο Drake, πρέπει να σώσει τον κόσμο προλαβαίνοντας την κλοπή μιας πανίσχυρης πολύτιμης πέτρας από τον κακό της ιστορίας. Από την Κωνσταντινούπολη, στο Βόρνεο και από εκεί στους ναούς του Θιβέτ, ζούμε μια πανέμορφη περιπέτεια με  πανέξυπνους γρίφους, γνώριμους χαρακτήρες και πολύ, μα πάρα πολύ πιστολίδι. 

Είναι λοιπόν ένα φανταστικό παιχνίδι και οι βελτιώσεις της επανέκδοσής του για το PS4 το εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Ίσως να ήθελε λίγο περισσότερη επεξεργασία ο τρόπος που ο παίκτης χειρίζεται την κάμερα αλλά δεν παύει να εκπλήσσει με τις συνεχείς εναλλαγές τοπίων, χαρακτήρων και φυσικά όπλων.


3. Uncharted 3: Drake's Deception 

Ο τρίτος τίτλος της σειράς κυκλοφόρησε το 2011 και δεν έκανε την εντύπωση που έκαναν τα προηγούμενα δύο. Αυτό συνέβη γιατί η Naughty Dog δε θα μπορούσε να φτάσει και ενδεχομένως να ξεπεράσει τους προκατόχους του και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των παικτών.

Παρόλα αυτά, η τρίτη περιπέτεια του Drake είναι εξίσου εντυπωσιακή και καθηλωτική. Κάποια προβλήματα σίγουρα υπάρχουν, όπως η αργή ίσως εξέλιξη της ιστορίας, η άνιση μάχη του πρωταγωνιστή με αρκετά μεγάλο αριθμό εχθρών και η επιμονή κυρίως σε σκηνές δράσης.

Στο Uncharted 3: Drake's Deception ο Drake μαζί με τον μέντορά του Sullivan αναζητούν στοιχεία για να ανακαλύψουν μια χαμένη πόλη  (Iram of the Pillars) η οποία  τοποθετείται στην έρημο Rub 'al Khali στη Σαουδική Αραβία. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού συναντάμε και χαρακτήρες από τα προηγούμενα δύο παιχνίδια και αποκαλύπτονται και λεπτομέρειες για το παρελθόν του ίδιου του Drake, ίσως και για το μέλλον του. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τους τίτλους της σειράς λείπει το παιχνίδι που κυκλοφόρησε για το PSVita Golden Abyss αλλά και τα multiplayer που υπάρχουν στο 2 και στο 3. Αυτό γίνεται γιατί το Golden Abyss δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό από την τριλογία και ίσως η ιστορία του να αποπροσανατόλιζε τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων που θα κορυφωθούν στο Uncharted 4.

Επιπλέον η τυχόν προσθήκη multiplayer θα σήμαινε παραπάνω δουλειά, που ίσως να μην ήταν ικανοποιητική και με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα .

Κλείνοντας το άρθρο, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από όλες τις επεμβάσεις που αναφέρθηκαν το μυστικό της επιτυχίας για το PS4 είναι χωρίς αμφιβολία η ανάλυση. 1080p και 60 fps το καθιστούν απολαυστικότατο. Το ελληνικό μενού και οι ελληνικοί υπότιτλοι απλά το απογειώνουν.

Τέλος, το Uncharted: The Nathan Drake Collection είναι μια χορταστική σειρά είτε κάποιος το έχει ήδη παίξει είτε είναι η πρώτη του φορά.

Το μόνο που μένει είναι ο τέταρτος και τελευταίος τίτλος Uncharted 4: A Thief's End  που θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου 2016.

Μέχρι τότε, καλά παιχνίδια.




Search by keywords



 

eu.techteacher.apk (219943)

Download our app